Vragen over ontharen

Hoe lang moet het haar zijn vóór een fotoflitslicht behandeling?
U mag de haren tot uiterlijk 4 a 5 dagen van tevoren afscheren, behalve vóór het intake gesprek, dan zo lang mogelijk laten, zodat wij de kleur en dikte nog kunnen bepalen.
Kunnen alle haren en elk gebied met flitsen worden behandeld?
Niet alle haren kunnen in één keer behandeld worden. Haren hebben een groeicyclus. We noemen dit de groei en de rust fase. Sommige haren bevinden zich in de groeifase en andere in de rustfase. Alleen haren in de groeifase kunnen vernietigd worden. Haren in rust groeien uit en na enkele weken zijn er nieuwe haren zichtbaar en kunnen die behandeld worden. De behandeling wordt individueel aangepast aan het te behandelende gebied, huid-, haartype en is zowel geschikt voor dames als heren. Bij donker haar zal de behandeling het meest effectief hebben, vanwege het pigment (melanine) in de haren. Hoe lichter de huid, hoe groter het verschil zal zijn tussen huid en haarkleur, wat tot een beter resultaat zal leiden. De apparatuur is veilig en voorgeprogrammeerd voor verschillende haar- huidskleuren en haardiktes, zodat deze op de juiste behandeling wordt aangepast voor een optimaal resultaat. Alle delen van het lichaam kunnen wij behandelen!
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Voor het beste resultaat, zijn doorgaans 5 tot 9 behandelingen nodig. De periode tussen de behandelingen variëren van 6 tot 8 weken.
Wáár moet ik rekening mee houden vóór of na de fotoflitsbehandeling?
VOOR: Bij de eerste afspraak is het belangrijk de haren minstens 2 weken vóór de behandeling niet te epileren of te harsen zodat zoveel mogelijk haren door het licht vernietigd kunnen worden. Het is belangrijk om enkele weken vóór en tijdens de behandelingsperiode geen gebruik te maken van zon, zonnebank/ hemel of bruin zonder zoncrème. Door de zon wordt het pigment gehalte in de huid te hoog en is nadelig voor de behandeling. NA: 1½ uur lang elke 15 minuten een speciale gel aanbrengen.
Hoe lang duurt een fotoflitsbehandeling?
Het fotoflitslicht heeft een behandelblok van 1 x 5 cm. zodat een groot aantal haren tegelijk vernietigd worden. Een totale gezichtsbehandeling duurt ± 20 minuten. Totale rug 50 minuten, beide benen zullen 2 uur in beslag nemen.
Welke resultaten kan ik verwachten?
Klinische studies tonen aan dat met fotoflitslicht, zeer goede resultaten behaald worden. Resultaat: 8 maanden na de behandeling 70% van de behandelde cliënten een haarreductie van 75–100% hebben. In enkele gevallen waarbij de androgene (mannelijke) hormonen sterk de overhand hebben is het mogelijk dat er na een aantal jaren nieuwe haartjes terug komen. Een onderhoudsbehandeling zal voldoende zijn. Dit komt zeer zelden voor.
Ik ben zo nerveus voor de behandeling van de schaamstreek!
Over het algemeen zijn de meeste mensen voor de eerste keer nerveus. Het gaat tenslotte om je intieme delen. Onze ervaring is dat dit snel went en na afloop gaat u opgelucht en tevreden naar huis.
Ik ben bang dat ik een erectie krijg tijdens de fotoflitslichtbehandeling van de schaamstreek!
We weten dat het voor kan komen (ook al is het zeldzaam) dat een man een lichte erectie krijgt tijdens het flitsen van de schaamstreek. Wij maken daar géén probleem van als u dat ook niet doet, kunnen wij gewoon doorgaan met ons werk.
Wilt u ook mijn hoofdhaar definitief verwijderen?
Nee, het hoofdhaar verwijderen wij niet uit principiële overwegingen. Stel dat u over 10 jaar spijt krijgt? Dan heeft u spijt als haar op uw hoofd! Uitzondering voor mensen met nog enkele kleine behaarde gedeeltes op het hoofd!
Share