Tattoo en Permanente Make-up

Wij hebben jaren lange ervaring in het verwijderen van tatoeages

Tattoo en permanente make-up verwijderen. Het leveren van goede kwaliteit tegen zo scherp mogelijke tarieven, staat bij ons hoog in het vaandel! Veilig en verantwoord verwijderen van uw tattoo en PM zonder littekens met de beste apparatuur. Studio EsthetiquE voor het veilig en verantwoord tatoeages en permanente make-up verwijderen. Eyeliner verwijderen wij niet. Dit ivm risico voor de oogbol die hierbij niet beschermd kan worden. Wenkbrauwen en lip lijnen verwijderen wij wel! Zowel professioneel als amateuristische tatoeages komen in aanmerking. Er wordt bij ons gewerkt met de aller nieuwste Asclepion laserapparatuur t.w.: Q-Switched Nd  YAG 1064nm Laser Q-Switched KTP YAG  532nm Laser Q-Switched Ruby         694nm Laser foto’s zijn uitsluitend met toestemming van cliënt geplaatst

Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

Tattoo verwijderen na 5 behandelingen

Tattoo verwijderen na 5 behandelingen

Tattoo en permanente make-up verwijderen na 10 behandelingen

Tattoo na 10 behandelingen

Oude liefde kan een probleem zijn!

Tatoeages worden vaak geplaatst bij verliefdheid, onverwacht impuls of een modegril en soms na jaren (of dagen) niet meer zo begerenswaardig. Redenen genoeg waarom iemand een tatoeage wil laten verwijderen.

Cover-up

Van uw tattoo iets anders laten maken? Dat kan! Met behulp van de nieuwste lasers is het mogelijk om in enkele behandelingen uw tatoeage tot een minimum te reduceren voor een cover-up.

Principe van de behandeling

De laser met zeer krachtige lichtbundel opent het kapsel dat om de inktdeeltjes zit en deze vallen uiteen. Het pigment zal via het lymfevocht het lichaam verlaten. 1,5 tot 2 ltr water of thee drinken, bevorderd de afvoer van het pigment!

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen wisselt per persoon, elke huid en pigmentstof van de tattoo zijn anders. Daardoor zijn er gemiddeld 5 tot 15 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is voorafgaand aan de behandeling niet te voorspellen en is afhankelijk van het onderstaande:
  • De kleur van het pigment in de inkt
  • De soort inkt die gebruikt is
  • Diepte van de tatoeage
  • De tatoeage in vetweefsel is gezet
  • De tatoeage door een amateur of professional is gezet
  • Hoeveel water u drinkt na de behandelingDe kleuren roze, oranje, kobaltblauw en groen zijn moeilijk te verwijderen. De kleuren wit en geel zijn ook moeilijk te verwijderen omdat de laser de inktkleur slecht ziet.
Hoewel wij al vele tatoeages succesvol hebben verwijderd, kan er vooraf nooit 100% garantie worden gegeven dat de tattoo volledig verdwijnt. Dit heeft o.a. te maken met de metaal oxides die in de inkt, bij tattoo’s vóór 2005. Deze metalen dienden om de inkt vast te houden. Hoe meer metalen hoe langer de tattoo op kleur bleef, maar erg lastig te verwijderen! Vanaf Januari 2005 mogen er geen zware metalen meer gebruikt worden in de inkt.

Is de behandeling pijnlijk?

De pulsen geven het gevoel van het petsen van twee vingers tegen de huid. De behandeling is goed te verdragen. Met Emla crème kunt u een verdovend effect bereiken van +/-65%. 1 tube is goed voor 15cm² en dient 1,5 uur van tevoren aangebracht te worden. Met Emla zijn +/- 2 behandelingen meer nodig. Vanwege vochtvorming onder de huid, die de werking van de laser afremt.

Zijn er bijwerkingen?

Heeft u een gebruinde huid of getinte huidskleur dan kan het behandeloppervlak bij behandeling met de laser tijdelijk lichter worden. Als de tatoeage is verwijderd zal het pigment geleidelijk weer terugkeren. Dit kan wel 18 maanden duren. Het langdurig blootstellen van behandelde huiddelen aan zonlicht wordt afgeraden. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een sunblock factor 100, (bij ons verkrijgbaar) klik hier.

Veiligheid

Het laserlicht is oppervlakkig en gaat niet dieper dan 0,5 tot 1,5 millimeter in de huid. Omdat het licht van de Ruby-Yag of KTP lasers alleen de inktdeeltjes absorbeerd, wordt het omliggende weefsel niet aangetast. Er is geen invloed op de inwendige organen. De kans op littekens is gering, indien u zich houdt aan de verzorging die u wordt verteld bij het intakegesprek.

Zijn er lange termijn risico’s aan de behandeling?

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) doet regelmatig een uitgebreid onderzoek naar de stoffen die vrij komen uit de tatoeage. Laserbehandelingen worden al sinds de 80e jaren verricht. Gedurende deze periode zijn in de wetenschappelijke literatuur geen schadelijke bijwerkingen ten gevolge van het vrijkomen van deze stoffen gemeld.

Na de behandeling

Na de behandeling zijn er kleine witte puntjes zichtbaar (sneeuweffect), die iets verheven op de huid liggen.
Dit verdwijnt na 20 minuten. Roodheid en lichte zwelling verdwijnt na enkele uren. Na het aanbrengen van een antibioticazalf is dit snel verdwenen. Behandelingen mogen na 8 weken herhaald worden.

Zijn er beperkingen vóór of na de behandeling?

Het is verstandig om tijdens de behandelperiode met de tattoo uit de zon te blijven. Gebruik een hoge zon beschermingsfactor SPF100 (bij ons verkrijgbaar). 2 maanden na de laatste behandeling mag u weer geleidelijk aan gebruik gaan maken van zon of zonnebank.

Behandeling en intakegesprek

Voorafgaande aan een behandeling vindt eerst een intakegesprek plaats. Dit kan gecombineerd worden met aansluitend de 1e behandeling. Intakegesprekken kunnen alleen op dinsdag en woensdag overdag plaatsvinden. Intakegesprekken met behandelingen kunnen zowel overdag als in de avonduren plaatsvinden.
Share