Sproeten verwijderen

Sproeten verwijderen

De behandeling

Sproeten verwijderen met IPL fotoflitslicht. De huid kan er onregelmatig uitzien door sproeten. Sommige mensen storen zich eraan. Na behandeling komen de sproeten vrijwel nooit terug. Maar het is mogelijk dat niet alle sproeten met 1 behandeling verdwijnen. Diepe pigmenten in de lederhuid, kunnen wij niet bereiken! Na de behandeling van sproeten ontstaan er geen lichte of witte huidverkleuringen. Na de herstelperiode is de huid hetzelfde als de gebieden waar geen sproeten aanwezig zijn. Er ontstaan geen littekens omdat de huid niet kapot gaat. Door de komst van de IPL-2 kunnen wij nu ook dieper gelegen sproeten en pigmenten verwijderen!
Wij adviseren u geen gebruik te maken van de zonnebank. Maak in de zon gebruik van een hoge bescherming factor 100, deze is bij ons verkrijgbaar. Klik hier voor Bioderma Photoderm Max SPF100 zonbescherming!  
sproeten verwijderen

Sproeten op jeugdige leeftijd

Vóór de behandeling

De huid dient zo blank mogelijk te zijn, gelieve 4 weken vóór de behandeling géén gebruik te maken van de zon / zonnebank of bruin zonder zon crème of spray. Bij een sterk gebruinde huid, kunnen wij NIET behandelen. Bij een lichte verkleuring wel. Eventuele lange haren worden weggeschoren (geen kort donshaar). Zon gebruinde huiden moeten eerst ontbruinen!

Na de behandeling

Adviseren wij u géén gebruik te maken van zon en zonnebank. Wij adviseren een hoge beschermingsfactor SPF100. Het is verboden binnen 4 weken de huid te peelen of te scrubben! Na behandeling veel water drinken bevordert de afvoer van het pigment. Het is normaal dat er dan meer sproeten zichtbaar zijn. De lichte, bijna onzichtbare sproeten komen naar de oppervlakte.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig

Er zijn 1 soms 2 behandelingen nodig. Het komt zelden voor dat pigmenten in de lederhuid aanwezig zijn. Diepe pigmenten (lederhuid) kunnen niet verwijderd worden met fotoflitslicht, deze worden wel lichter en zijn bij een klein gebied eventueel met de Robijn laser te behandelen. Voor prijzen zie de pagina tarieven.
Share