Micro Coagulatie: Naevus Pigmentosus Moedervlekken Ouderdomsvlekken

Neavus Pigmentosus Moedervlekken en Ouderdomsvlekken

Hoe naevus pigmentosus moedervlekken en ouderdomsvlekken verwijderen

Naevus Pigmentosus Moedervlekken en ouderdomsvlekken verwijderen door middel van Micro Coagulatie. Met Microcoagulatie is het mogelijk om verheven (opliggende) goedaardige afwijkingen op een mooie en eenvoudige manier te verwijderen.

 

Wat is Micro coagulatie?

Microcoagulatie is brandend snijden met een micro instrument, waardoor een klein wondje ontstaat, wat niet groter is dan het vlekje zelf. Dit moet na de behandeling hygiënisch verzorgd worden. U krijgt uitleg van de behandelend specialist. Er zal een korstje ontstaan die na enkele dagen afvalt. Het genezingsproces verschilt per persoon. Er komt een rose en later een licht plekje, dat in de loop der tijd (12 tot 18mnd) langzaam weg  zal trekken. De behandeling is licht pijnlijk en goed verdraagzaam. Tijdens de behandeling wordt er indien nodig verdoofd.

 

Moedervlekken verheven

Moedervlek verheven kan goed verwijderd worden dmv microcoagulatie

De foto laat een onschuldige verheven moedervlek zien die nooit zal veranderen in een kwaadaardige vorm (melanoom). De structuur van de vlek is mooi rond en de kleur meestal lichtbruin. Deze zijn goed verwijderbaar d.m.v. microcoagulatie en laat vrijwel geen litteken achter. Het littekentje wordt niet groter dan het moedervlekje zelf.

 

 

Ouderdomspigmentvlekken

Ouderdomsvlek goed te verwijderen met microcoagulatie Naevus Pigmentosus Moedervlekken en ouderdomsvlekken verwijderen

Deze pigmentvlek ontstaat op latere leeftijd en ligt verheven op de huid. Ouderdomsvlekken vallen onder de categorie zonnevlekken. Vaak is dit het resultaat van te lange blootstelling aan de zon. De vlekken komen meestal voor bij mensen met een lichte huid en ontstaan vooral op handen, hals, borst en op het gezicht. De vlekken zijn vaak bruin van kleur, maar kunnen ook rood of donkerder van kleur zijn. In principe zijn ouderdomsvlekken ongevaarlijk. Men vindt deze vorm van pigment vaak ontsierend. Het laat de huid er ouder uitzien. Ouderdomspigment is eenvoudig te verwijderen d.m.v. microcoagulatie en geeft vrijwel geen litteken.

 

 

Naevus Pigmentosus

Naevus Pigmentosus moedervlekken en ouderdomsvlekken verwijderen

Een naevus pigmentosus is verheven. Het is een goedaardige gepigmenteerde wratachtige moedervlek, die in diverse formaten voorkomen. Alleen de kleine naevus pigmentosus, kunnen mooi worden verwijderd d.m.v. microcoagulatie en geeft vrijwel geen litteken. De grotere kunnen ook verwijderd worden maar laten door hun grotere omvang een groter littekentje achter.

 

Share