Micro Coagulatie: Actinische Keratose Fibromen-steelwratten

Actinische Keratosis fibromen en steelwratten

Actinische Keratosis fibromen en steelwratten kunnen blijvend worden verwijderd door middel van Micro Coagulatie.

 Enkele fibroom

Enkele fibroom

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, worden verwijderd in 1 behandeling. Van pijn is niet of nauwelijks te spreken. Ze komen het meeste voor in de hals, nek, oksels en liezen. Er kunnen véél fibromen in één behandeling van 15 minuten behandeld worden. Soms komen ze in grote aantallen voor. Ook die kunnen we verwijderen. Onderstaande fibromen kwamen voor bij een man van 52 jr uit Vinkeveen Dhr. J. de K. In totaal zijn bij beide oksels +/-600 fibromen verwijderd in 13 sessies van 30 minuten.

In veel gevallen komen grote aantallen fibromen voor bij mensen met diabetes of die in een later stadium diabetes krijgen. Zo was dit ook het geval bij Dhr. de K, daarbij werd 1 jaar na behandeling van de fibromen diabetes geconstateerd. Op onderstaande foto, ziet u het resultaat van foutieve behandeling met stikstof die gebruikt was door een dermatoloog in een Utrechts ziekenhuis. Stikstof zorgt ervoor dat de huid gaat verkolen.  De verkoling die vervolgens als zwarte dode huid tussen de fibromen achter blijft. Voor het verwijderen van de verkoolde huid gaven wij het volgende advies: Na verwijdering van de fibromen en genezing van de huid, zachtjes schuren onder de douche met een schuursponsje met veel vloeibare zeep. U ziet het eind resultaat, geen verkoolde huid meer!
De foto’s zijn uitsluitend na toestemming van cliënt gepubliceerd

Oksel met fibromen (steelwratten) VOOR behandeling
Fibromen (steelwratten)
Foutief behandelde verkoolde huid met Fibromen Voor behandeling
Fibromen deels verwijderd
Fibromen deels verwijderd
Fibromen gedeeltelijk verwijderd
Fibromen na 13 sessies totaal verwijderd
2 weken Na laatste behandeling

 

Actinische Keratose voorloper van huidkanker

Actinische Keratose

Actinische keratose is de voorloper van huidkanker. Wordt ook wel zonlichtbeschadiging genoemd. Het zijn meestal kleine veelal ruw aanvoelende verhorende plekjes van de huid. Het komt vooral voor op hoofdhuid de handen en het gezicht. De kleur varieert van huidkleurig tot lichtbruin. Deze huidafwijkingen ontstaan op de aan zonlicht blootgestelde delen van het lichaam, zoals gezicht en de handruggen.

Actinische Keratose is voorloper van huidkanker

Actinische Keratose 2e stadium

Actinische keratose komt vaak voor bij de leeftijd boven de 40 jaar. Het ontstaan hiervan is afhankelijk van het huidtype en de totale hoeveelheid UV straling die men in zijn leven totaal gekregen heeft. Dit geldt ook voor zonbestraling van een zonnebank of hoogtezon die vroeger vaak te voorschijn kwam. Hoe blanker de huid, des te meer kans men heeft op het ontwikkelen van deze huidafwijking. Deze zijn goed te verwijderen door middel van microcoagulatie.

Behandeling van actinische keratose is noodzakelijk, omdat er een kans bestaat dat de afwijkingen overgaan in een vorm van huidkanker.

Share